Kies uw Reumazorg

Kies uw Reumazorg geeft een overzicht van de reumazorg zoals die in de Nederlandse ziekenhuizen geboden wordt. Aan de hand van de informatie op Kies uw Reumazorg kunt u een keuze maken voor een ziekenhuis dat past bij de aspecten die u belangrijk vindt.

Kies uw Reumazorg is ontwikkeld door het Reumafonds met ondersteuning van MediQuest en subsidie van Fonds PGO.

Criteria voor goede reumazorg

Het Reumafonds heeft 12 criteria van goede reumazorg vanuit patiëntenperspectief opgesteld.

Deze criteria worden in het detailscherm per ziekenhuis getoond en dienen als aanvullende informatie. Als een ziekenhuis niet voldoet aan een criterium, dan betekent dit niet dat dit ziekenhuis geen goede zorg levert, maar dat het ziekenhuis de zorg op onderdelen anders heeft georganiseerd.

 
 
U bevindt zich nu op de website Kies uw Reumazorg. Op deze site kunt u door het invullen van uw postcode zien welke ziekenhuizen bij u in de buurt reumazorg bieden. Vervolgens ziet u hoe de reumazorg is georganiseerd. Ook vindt u er praktische informatie over het ziekenhuis zoals het telefoonnummer en het emailadres.
Postcode of plaats:    
Uitgebreid zoeken
Disclaimer
 

Disclaimer

Kies uw Reumazorg is met uiterste zorg gemaakt door MediQuest in opdracht van het Reumafonds.

Kies uw Reumazorg maakt de reumazorg in Nederland inzichtelijk. Zowel kwaliteitsaspecten als behandelmogelijkheid van de klinieken komen hierin naar voren. Hierdoor kunnen patiënten een keuze maken voor behandeling in de kliniek die het beste bij hen past.

Aansprakelijkheid

MediQuest en het Reumafonds aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor de gegevens die door de klinieken en ziekenhuizen worden ingevuld en hoe ze door derden worden gebruikt.

Copyright

De inhoud van deze website wordt beschermd door het auteursrecht en mag niet elektronisch of anderszins worden gekopieerd, gereproduceerd of in enige vorm worden gedistribueerd, geheel of gedeeltelijk, zonder schriftelijke toestemming van MediQuest en het Reumafonds.

Feedback
Help
 

Veel gestelde vragen

Ik kan mijn ziekenhuis niet vinden?

Als u op zoek bent naar een specifiek ziekenhuis dan vindt u die als volgt:
U klikt op “uitgebreid zoeken” en typt de naam van het ziekenhuis in bij “zoek op naam ziekenhuis / polikliniek”.

Hoe weet ik of ik behandeld kan worden in een ziekenhuis?

In principe kunt u bij ieder polikliniek in Kiesuwreumazorg.nl terecht voor het stellen van een diagnose en behandeling. Er is sprake van een specifieke expertise als de maatschap van reumatologen participeert in wetenschappelijk onderzoek voor de betreffende vorm van reuma of participeert in specifieke werkgroepen binnen de NVR m.b.t. de betreffende vorm van reuma.

Hoe kan ik zoeken op specifieke vorm van reuma?

Wanneer u een specifieke vorm van reuma heeft, dan kunt u via de optie “zoek op behandeling van” een ziekenhuis vinden die specifieke expertise heeft voor deze vorm van reuma. Wanneer u nog geen diagnose heeft, of u heeft een andere vorm van reuma, dan kunt u de optie “andere vorm van reuma” laten staan.

Hoe zie ik of een ziekenhuis voldoet aan de criteria vanuit patiëntenperspectief?

Als u klikt op de naam van het ziekenhuis, kunt u onder het tabje “criteria vanuit patiëntenperspectief” zien aan welke criteria het geselecteerde ziekenhuis voldoet.

Ik wil graag mijn mening geven over Kies uw Reumazorg?

Dat kan. We horen graag hoe uw mening over deze website zodat we deze nog verder kunnen verbeteren. U kunt uw mening geven via de knop “Feedback” die links onderin het scherm te vinden is.

Staan in Kies uw Reumazorg ook ziekenhuizen waar geen reumazorg wordt geboden?

Nee. Kies uw Reumazorg toont alleen ziekenhuizen en zelfstandige praktijken waar u voor reumazorg terecht kunt.

 

Feedback

Wij zijn erg benieuwd hoe u deze keuzewijzer ervaart. klik hier om uw mening met ons te delen. Invullen kost u hoogstens enkele minuten.